Каталог товарів

OnePlus представив флагманські смартфони, створені разом з Hasselblad

Категорії

Бренд OnePlus анонсував флагманські смартфони OnePlus 9 і OnePlus 9 Pro, камера яких створена спільно з шведською компанією Hasselblad.

Перша і головна фішка нового смартфона - співпраця з Hasselblad. В рамках презентації були показані приклади знімків, які були створені посолами бренду Hasselblad на камеру смартфона. Але співпраця полягає не тільки в цьому. Камера отримала фірмовий звук затвору, помаранчеву клавішу і спеціальний водяний знак. Крім цього на блоці камери красується логотип Hasselblad. Також бренд стверджує, що камера була створена у співпраці зі шведською фотокомпанією: її фахівці допомагали в її налаштуванні і розробляли алгоритми обробки. Ймовірно що це торкнулося і технологій точного визначення кольорів Natural Color Calibration. Особливо в OnePlus пишаються основною і надширококутною камерами: обидва пристрої отримали два однакові сенсора.

Основна камера отримала сенсор Sony IMX789 з роздільною здатністю 48 Мп. Цей сенсор отримав, поки що, тільки OnePlus 9, незрозуміло йдеться про тимчасовий чи постійний ексклюзив. Розмір сенсора становить 1/1,43 дюйма. Камера оснащується об'єктивом з еквівалентною фокусною відстанню 23 мм, 7 оптичними елементами і діафрагмою f/1,8. Тут є оптична стабілізація зображення.

Надширококутня камера отримала сенсор Sony IMX766 з роздільною здатністю 50 Мп. Розмір цього сенсора 1/1,56 дюйма. Фокусна відстань об'єктива 14 мм (екв.). Тут також використовується 7 оптичних елементів, є технологія Freeform Lens, яка допомагає позбавлятися від дисторсій і геометричних спотворень по краях кадру. Діафрагма об'єктива дорівнює f/2,2 і, судячи з того, що компанія заявила про можливості макро - в надширококутній камері є і автофокус.

У OnePlus 9 Pro також є телезум-об'єктив, який забезпечує 3,3-кратний оптичний зум. Еквівалентна фокусна відстань об'єктива дорівнює - 77 мм. Роздільна здатність матриці становить 8 Мп, а діафрагма об'єктива дорівнює f/2,4. Четверта камера в OnePlus 9 Pro - монохромна, вона відіграє допоміжну роль. Ця ж камера є третьою в OnePlus 9.

Камера смартфонів OnePlus 9 Pro також може знімати відео в 8K 30 FPS і 4K 120 FPS. Заявлена функція Hyperlapse.

OnePlus 9 Pro отримав дисплей діагоналлю 6,7 дюйма. Тут використовується LTPO-матриця Fluid2 AMOLED. Пристрій працює в роздільній здатності 1440 на 3216 пікселів з співвідношенням сторін 20:9. Екран підтримує частоту від 1 до 120 Гц і HDR10+. Пікова яскравість дисплея становить 1300 ніт. Екран, до речі, підтримує 1 мільярд кольорів, тобто видає 10-бітну картинку. Нічого не нагадує?

Цікаво, що в OnePlus почули благання користувачів і зробили екран більш плоским, але не до кінця. Якщо ви хочете більш плоский дисплей, то для вас створений OnePlus 9.

У OnePlus 9 екран трохи менший - 6,55 дюймів, роздільна здатність теж - Full HD+. Є підтримка 120 Гц, але при цьому тут немає технології LTPO. Також є підтримка HDR10+, а пікова яскравість трохи нижче - 1100 ніт.

Начинка у смартфонів достойна. Обидва пристрої отримали Qualcomm Snapdragon 888 на 5 нм, 8 або 12 ГБ оперативної пам'яті і накопичувачі на 128 або 256 ГБ. Також обидва пристрої повинні відмінно звучати, адже отримали стереодинаміки. Заявлена підтримка всіх основних стандартів зв'язку, включаючи 5G і 4G, Wi-Fi 6 і Bluetooth 5.2, знайшлося місце і NFC. Сканери відбитків пальців знаходяться під екраном.

Обидва смартфона також отримали акумулятори на 4500 мАг. OnePlus 9 Pro підтримує швидку зарядку WarpCharge потужністю 65 Вт, бездротову потужністю 50 Вт. OnePlus 9 по дроту заряджається так само швидко, а по бездротовому - повільніше: потужність “ котушки ” становить 15 Вт.

Пристрої вийшли також дуже красивими. Обидва смартфони отримали по три забарвлення. OnePlus 9 з'явиться в кольорах Winter Mist, Arctic Sky, Astral Black. OnePlus 9 Pro з'явиться в кольорах Morning Mist, Forest Green, Stellar Black. Чесно кажучи, не знаємо, який із кольорів пасує смартфону більше - у всіх вони виглядають відмінно.

OnePlus також показав свій перший смарт-годинник з простою назвою OnePlus Watch. Що цікаво, годинник отримав власну операційну систему. І на відміну від OPPO Watch, розумний годинник OnePlus отримав круглий дисплей.

У OnePlus Watch стоїть дисплей діаметром 1,39 дюйма. Тут використовується OLED дисплей і, судячи з усього, LTPO-матриця. Щільність пікселів на дюйм досить висока - 326 ppi. Дисплей накритий сапфіровим склом. Розмір годин - 46 міліметрів. Про захист теж не забули - стандартні для годинників 5 ATM, тобто в них спокійно можна плавати в басейні і навіть занурюватися під воду на глибину до 50 метрів (у всякому разі так кажуть стандарти). Також йдеться про пило- та вологозахист IP68.

Зарядка відбувається зі спеціальним донглом, що підтримує швидку зарядку Warp Charge. Але в даному випадку невідома ні потужність, ні швидкість повного заряду - так що можна сказати, що OnePlus використовує своє ж маркетингове поняття, щоб трохи заплутати користувачів. Вони повідомили лише те, що 20 хвилин зарядки забезпечить до тижня роботи, а максимальний час роботи на одному заряді - до 14 днів.

Всередині тут 1 ГБ оперативної пам'яті і 4 ГБ вбудованої. Є підтримка Wi-Fi, Bluetooth і GPS. Модуля зв'язку в годиннику немає, але при цьому мікрофон для дзвінків є.

Серед цікавих фішок - можливість роботи з телевізором в якості пульта управління: можна перемикати канали або змінювати гучність, а якщо годинник “ зауважать ”, що ви заснули перед телевізором, то вони автоматично його вимкнуть.

Також заявлені вимірювання пульсу і рівня кисню в крові, є відстеження тренувань і тут закладено 110 різних сценаріїв. На старті годинник працюватиме лише зі смартфонами на Android, це через власну оболонку RTOS, але в майбутньому обіцяють зробити додатки і для iOS.

Також була показана версія Cobalt Limited Edition, корпус якої зроблений з кобальтового сплаву. Але дати старту продажів і цін на цю версію немає.

( 38 )
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*