Каталог товарів

Огляд консолі ASUS ROG Ally Extreme (2023): грай повноцінно всюди!

Категорії
Зміст
  1. Характеристики:
  2. Дизайн і комплектовання
  3. Процесор
  4. Пам’ять
  5. Дисплей
  6. Ігровий досвід
  7. Автономність

ASUS ROG Ally можна впевнено назвати потужним конкурентом деяким відомим портативним консолям. Та всі вони разом переживають «епоху Відродження» у світі портативного геймінгу. Про найважливіші переваги ROG Ally, а також деякі виявлені під час тестування недоліки, далі в огляді.

Характеристики:

  • ОC Windows 11 Home
  • 8-ядерний процесор AMD Ryzen Z1 Extreme
  • FHD-дисплей 7″
  • Оперативна пам’ять LPDDR5 16 ГБ
  • Накопичувач 512 ГБ
  • Вбудований акумулятор 40 Вт·год
  • Вага 608 г

Дизайн і комплектовання

ASUS ROG Ally – монолітна ігрова консоль у футуристичному дизайні. У її центрі розташовано екран, по обидва боки якого вбудовано елементи керування та динаміки. Розмір пристрою становить 280 × 111 × 21 мм за ваги 608 г, що зумовлено наявністю потужної начинки: грати на витягнутих руках дещо важкувато, однак геймінг у положенні лежачи або сидячи дуже комфортний.

Корпус консолі виготовлено із білого матового пластику, на якому не залишаються відбитки. Загалом стриманий дизайн вдало доповнюють яскраві елементи та різнокольорове підсвічування клавіш і джойстиків. На задній панелі – логотип Republic of Gamers, лівий і правий курки та дві вентиляційні решітки.

Згори розміщено кнопку живлення із вбудованим сканером відбитка пальця, клавіші регулювання гучності, індикатор увімкнення та заряджання, комбінований рознім 3,5 мм для гарнітури та слот для карт пам’яті.

Розкладка елементів керування подібна до геймпада Xbox: два стіки, ліворуч хрестовина й ABXY-кнопки праворуч, з обох боків екрана – по дві додаткові клавіші.

Усі елементи виконані якісно, стіки мають приємне LED-підсвічування, проте до їх асиметричного розташування, ймовірно, доведеться звикати.

У комплекті пристрою також є адаптер живлення та екопідставка. Остання закріплена на кришці паковання так, що її майже непомітно. Звісно, під час геймінгу підставка не знадобиться, проте згодиться для перегляду відеоконтенту.

Також додатково можна придбати фірмовий чохол до консолі Rog Ally Travel Case.

Процесор

«Залізо» ROG Ally Extreme (2023) є приводом для гордості, адже в основі консолі восьмиядерний процесор AMD Ryzen Z1 Extreme. Його створено за найсучаснішою 4-нм технологією із застосуванням мікроархітектури Zen 4, і працює він у парі з графікою AMD RDNA 3 із продуктивністю до 8,6 терафлопс.

Пам’ять

Оперативна пам’ять LPDDR5-6400 обсягом 16 ГБ чудово доповнює процесор Ryzen Z1, сприяючи його функціонуванню на повну потужність. Твердотільний накопичувач формату M.2 2230 з інтерфейсом PCIe 4.0 (512 ГБ) забезпечує достатньо місця для зберігання ігор, а також надзвичайно високу швидкість стартового завантаження пристрою.

Дисплей

Як для портативного пристрою, дисплей у ROG Ally чіткий і контрастний. 7-дюймовий мультисенсорний Full HD (1 920 × 1 080) IPS-екран із частотою оновлення 120 Гц і часом відгуку 7 мс є однією з головних переваг моделі.

Висока роздільна здатність і швидкий відгук дають змогу комфортно грати в сучасні ігри: чіткість і плавність картинки без підвисань гідно оцінять усі гравці. Проте якщо вдома можна грати в онлайн-ігри на 1080p, то деінде бажано знизити параметр до 720p, а заразом і частоту кадрів, для економії заряду батареї.

Завдяки технологіям покращення якості зображення грати в консоль комфортно за будь-яких умов: на вулиці в похмуру погоду або ж у приміщенні за недостатнього освітлення – картинка буде насичена й висококонтрастна.

Ігровий досвід

 

На відміну від інших портативних консолей, ROG Ally Extreme базується на ОС Windows 11. Проте, чи є це перевагою? Так, інтерфейс інтуїтивно зрозумілий чи не кожному гравцю; консоль сумісна зі Steam, Xbox Game Pass, Epic і GOG, тож уся бібліотека ігор завжди напохваті.

ASUS навіть створив власний рейтинг ААА-ігор для ROG Ally, з-поміж яких:

  • Forza Horizon 5;
  • Cyberpunk 2077;
  • Grand Theft Auto V;
  • Call of Duty: Modern Warfare II;
  • Persona 5 Royal;
  • Diablo IV;
  • Destiny 2;
  • Elden Ring;
  • Fortnite;
  • Hi-Fi Rush;
  • Death Stranding;
  • Monster Hunter Rise;
  • Red Dead Redemption 2;
  • Doom Eternal;
  • Like a Dragon: Ishin!;
  • Minecraft.

Та це аж ніяк не повний перелік ігор, який буде доступний, адже сумісних ігор у бібліотеці Steam значно більше! Якщо гра адаптована до відтворення на консолі, то її можна встановити та успішно грати, використовуючи ROG Ally.

Щодо ігор, з-поміж характеристик яких сумісність із консоллю не заявлена: доведеться тестувати самостійно, адже шанси, що вибраний тайтл буде коректно працювати на портативці, – 50 на 50.

Автономність

За недолік дехто може вважати нетривалий час автономної роботи в режимі активного геймінгу – до 2 годин. Однак, з іншого боку, у руках користувача – мінікомп’ютер із високими характеристиками дисплея та продуктивності в цілому. Якщо ж використовувати консоль як медіаплеєр, то час роботи від акумулятора становитиме гідних 6-8 годин.

Під час нетривалих поїздок можна обійтися без додаткових джерел живлення, а от під час подорожей на великі відстані варто мати напохваті повербанк. ROG Ally Extreme також підтримує функцію швидкого заряджання, завдяки чому консоль заряджається до 50 % лише за 30 хвилин. З огляду на все це, якщо є намір взяти консоль із собою в подорож, а рівень заряду не надто турбує, то бажано хоча б знизити налаштування дисплея та надавати перевагу простим іграм.

Наразі ASUS ROG Ally Extreme – найпотужніша портативна консоль на ринку. Однак за таку високу продуктивність користувач платить обмеженою автономністю. Попри це, загалом приставка справляє гарне враження: футуристичний ергономічний дизайн, підсвічування джойстиків, гучні динаміки, контрастний дисплей, потужне «залізо» й доступ до широкої бібліотеки ігор завдяки ОС Windows 11.

( 58 )
Рекомендовані товари
0 грн
32 339 грн
+323 грн донат iЗ покупки товару
донат для знищення руссні

Немає на складі

Швидке замовлення
0 грн
29 399 грн
+293 грн донат iЗ покупки товару
донат для знищення руссні

Немає на складі

Швидке замовлення
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*