Каталог товарів

OnePlus 10 Pro: Перший флагман 2022 року

Категорії

Компанія OnePlus представила новий флагман для тих, хто хоче оновити смартфон у 2022 році. При цьому інформації про пристрій дуже мало, хоча смартфон уже з 11 січня продаватиметься в Китаї. В Індії, Європі та Північній Америці він буде доступний трошки пізніше цього року.

Відомо, що флагман отримав 6,7-дюймовий дисплей із високою частотою оновлення 120 Гц та найновіший процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1.

Найцікавіше, мабуть, буде дізнатися про матриці, які будуть використовуватися в потрійній камері пристрою, яку OnePlus знову роблять разом із Hasselblad. Цікаво, що на четвертій камері або блоці зі спалахом можна побачити напис P2D 50T — що це означає невідомо, але сам модуль нагадує дзеркальний об'єктив. Але як виявилося, на нас навряд чи чекає щось принципово нове у мобільній фотографії.

Виявилося, що новий пристрій буде оснащений такою ж потрійною камерою, як і OnePlus 9 Pro. Існують деякі незначні відмінності в загальному апаратному забезпеченні камери. Основна, надширококутна та телефото камери мають ту саму роздільну здатність сенсорів, що й у минулорічній моделі - 48 Мп, 50 Мп і 8 Мп відповідно. Однак надширококутна камера оновилася: вона включає можливість перемикання між кутами огляду 110 і 150 градусів, що схоже на зйомку з 5-мм об'єктивом на повнокадровій камері. Також з'явиться новий режим “риб'яче око”. При цьому передбачено можливість корекції спотворень.

Надширококутна камера OnePlus 9 Pro (ліворуч) у порівнянні з новою надширококутною камерою OnePlus 10 Pro (праворуч)

Крім того, зі смартфона прибрали 2-Мп монохромну камеру, яка, за заявою OnePlus, покращувала якість чорно-білих фотографій. Судячи з відгуків користувачів про попередні моделі, це, ймовірно, не така вже й велика втрата. Фронтальна камера змінилася найбільше: тепер має роздільну здатність 32 Мп, а не 16 Мп.

Новий режим “риб'яче око” в OnePlus 10 Pro у дії

Партнерство OnePlus і Hasselblad насамперед стосувалося програмного забезпечення у смартфонах серії OnePlus 9. В OnePlus 10 Pro програмне забезпечення також було покращено. Новий телефон включає те, що OnePlus називає “рішенням мільярда кольорів”, яке, за словами OnePlus, дозволяє застосовувати “природне калібрування кольору” Hasselblad до більш ніж мільярду кольорів. OnePlus 10 Pro може знімати у повному 10-бітному кольорі, що вперше використовується у смартфонах бренду. Посилена обробка кольору дозволяє OnePlus 10 Pro передавати в 64 рази більше кольорів, ніж OnePlus 9 Pro одночасно зменшуючи колірні смуги.

Зображення, отримане за допомогою нової 150-градусної ультраширококутної камери

OnePlus 10 Pro також має режим Pro Mode другого покоління від Hasselblad. Він дозволяє смартфону знімати RAW-зображення у 12-бітному кольорі з використанням технології Hasselblad Natural Color Solution. Це працює для всіх трьох задніх камер. Існує також новий формат зображень RAW під назвою RAW+, який після використання технології обчислювальної фотографії дозволяє отримувати зображення з розширеним динамічним діапазоном та покращеним шумодавом.

Для відео в OnePlus 10 Pro було додано новий режим Movie Mode. Новий режим дозволяє користувачам налаштовувати ISO, витримку та додаткові параметри до та під час зйомки відео. Режим відео також підтримує новий профіль журналу, який може бути корисним при постпродакшні.

( 63 )
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*