Каталог товарів

Canon представила «двоокий» RF 5.2mm F2.8 L Dual Fisheye

Категорії

Canon анонсувала новий об'єктив, який дуже незвично виглядає, для своєї системи бездзеркальних камер EOS R - модель RF 5.2mm F2.8 L Dual Fisheye. Він призначений для зйомки 3D-зображень і VR-контенту.

Об'єктив підходить лише для повнокадрової дзеркальної камери EOS R5 з можливістю запису 8К-відеороликів. В новинці використовуються два об'єктива 5.2mm F2.8 «риб'яче око», які розташовуються на відстані 60 міліметрів один від одного, щоб відповідати відстані між зіницями людини і забезпечувати зручний паралакс для VR і AR.

В Canon впевнені, що завдяки цьому об'єктиву створення 3D-контента, а також відео для доповненої і віртуальної реальності має стати легше. В об'єктива є деякі незвичайні особливості, такі як кільце, яке фокусує обидві лінзи одночасно, і регулювальний гвинт з внутрішнім шестигранником, який дозволяє налаштовувати фокусування одного об'єктива для точного узгодження з іншим. В іншому випадку ви отримуєте функції, типові для високоякісного скла Canon L RF, такі як покриття для контролю відблисків і ореолів, пиле- і водонепроникне ущільнення, а також міцний діапазон діафрагми від F2,8 до F16. Незважаючи на дивний вигляд, об'єктив досить компактний і ненабагато більше об'єктива Canon 35 мм F1.8.

До виходу нового об'єктива Canon оновить прошивку для EOS R5 – для повної сумісності. Вартість цього об'єктива в США складе $1999.

Крім того, Canon створила власні додатки EOS VR Utility і EOS VR Plugin, кожне з яких доступне по підписці за 5 доларів на місяць (з безкоштовним пробним періодом). Додаток VR Utility перевертає стереозображення зліва направо і перетворює їх з круглого в «рівно прямокутне» квадратне зображення, яке можна переглядати на гарнітурі VR. Воно також пропонує інструменти швидкого редагування, такі як обрізка кліпів і застосування LUT, дозволяючи вам змінювати попередньо задану роздільну здатність і типи файлів (DPX, Pro Res, H264 і т. д.) перед експортом.

Існує також модуль EOS VR для Adobe Premiere, який «перетворює зображення подвійного «риб'ячого ока» в рівно прямокутні, дозволяючи вирізати, розфарбовувати і редагувати з повним контролем Premiere Pro». Це також дозволяє вам експортувати відзнятий матеріал в потрібну специфікацію для різних типів доставки.

( 52 )
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*